Almás keksz egyszerűen

Ebben a sorrendben össze kell keverni a hozzávalókat. Az almát  legvégén egy kanál és kézzel kell összekeverni.

100 g puha vajat

70 g barna cukrot

2 tojást

250 g lisztet

2 teáskanál sütőport

70 g mandulát 

2 közepes méretű, savanyú alma

1 vanília rudat

1/2 teáskanál fahéjat

előkészítés:

 

A vajat, a cukrot és a tojásokat, kikeverjük habosra. A vaníliát kipucoljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mandulát és a fahéjat.

 

Hámozzuk le az almákat, vágjuk apró darabokraés tegyük a tészta alá.

 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra, helyezzük a tésztát az evőkanálra egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmocskákat készítsünk belőlük.