Almás keksz egyszerűen
Ebben a sorrendben össze kell keverni a hozzávalókat. Az almát legvégén egy kanál és kézzel kell összekeverni.
100 g puha vajat
70 g barna cukrot
2 tojást
250 g lisztet
2 teáskanál sütőport
70 g mandulát
2 közepes méretű, savanyú alma
1 vanília rudat
1/2 teáskanál fahéjat
előkészítés:
A vajat, a cukrot és a tojásokat, kikeverjük habosra. A vaníliát kipucoljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mandulát és a fahéjat.
Hámozzuk le az almákat, vágjuk apró darabokraés tegyük a tészta alá.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra, helyezzük a tésztát az evőkanálra egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmocskákat készítsünk belőlük.